Letošní ceny kaprů

Letošní ceny kaprů

Ano, je to zde. Opět se blíží to každoroční šílenství, to, čemu se jen říká čas klidu a pohody.
Tato doba je většinou populace nadšeně očekávaná a menšinou proklínaná. A také se blíží další hromadné „vraždění“ nebohých ryb, které za to nemohou.
Patrně si myslíte, že se zde dozvíte, kolik přesně bude kapr stát tam, kde jej chcete koupit. Ne, autor článku není věštec. Dozvíte se jen cenu za jeden kilogram tak, jak to doporučil předseda představenstva společnosti Fish Market Rudolf Provázek za rybářství Třeboň. Ale to se dozvíte až na konci článku.
Vánoční výzdoba
Ono to totiž nebude tak jednoduché. Je jasné, že cena bude nejpříznivější pro vaši peněženku tam, kde se kapr vyloví. Čím dále se pak ryba veze, tím bude dražší, protože si prodejce musí přirazit za dopravu.
Další přirážka k navrhované ceně bude za prodejní místo, čím více zaplatí on, tím více i vy.
Jako poslední si může prodejce přirazit i manipulační poplatky. To je za to, co si počítají třeba přepravci. Například nakládku ryb, jejich vykládku, a ještě si tam šoupnou cenu za rybí ubytování v kádích a jejich sprchování.
No, ale bez legrace, koncová cena je čistě na prodejci. Nikdo jej nebude kontrolovat, nikdo jej nebude hlídat. Snad jen hygiena a halalisté, zda je kapr popraven jejich „humánním“ způsobem.
Kapr obecný
Takže zpět ke slíbené ceně a panu Provázkovi. Ten prohlásil, že se kapr zdražovat nebude a cena bude stejná jako vloni, totiž sto korun za kilogram. Znovu upozorňuji, že je to jen doporučená cena pro prodejce. Pokud byste rádi rybu levněji, měla by být k mání přímo u výlovu. Tam je cena jednotná, a to osmdesát pět korun za kilogram. Jenže na to, abyste jej stihli je již letos kapánek pozdě. I když možná ne ještě všude, možná se ještě někde nějaký opozdilec najde.
Takže si sbalte věci, zjistěte, kde se výlov teprve bude pořádat a můžete vyrazit. Autor článku pak přeje dobrou chuť. 


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu pod tímto článkem jen za 50 Kč
Zobrazit formulář pro nákup